21. februāra pēcpusdienā skolā viesojās šefpavārs Kristaps Ušackis. Nodarbības laikā Kristaps pastāstīja par savu profesiju, tās apgūšanas iespējām. Ar videomateriāla palīdzību viņš mūs iepazīstināja ar sava darba ikdienu, kā arī atbildēja uz vairākiem jautājumiem, kurus bija sagatavojuši skolēni. Kristaps pastāstīja arī par dažādiem galda klājumiem un visbiežāk pasūtītajiem ēdieniem un to gatavošanas noteikumiem. 

Vēlāk kopā ar Kristapu interesenti varēja darboties praktiski. Tika pagatavoti burgeri, smalkas uzkodas un panna cotta, kurus varējām arī nobaudīt. Iepazināmies ar dažādiem ēdienu dekorēšanas paņēmieniem . Šoreiz īpaši čakli darbojās mūsu skolas zēni.

Svinot svētkus,nodarbībā iegūtās prasmes un zināšanas droši vien varēsim arī izmantot praktiski.

Share this...